Ere Mela Mela vzw

Erè Mèla Mèla vzw is gegroeid uit een groepje mensen die allemaal op de een of de andere manier een band hebben met Ethiopië en een enorm enthousiasme voor het land koesteren. We willen dat enthousiasme met anderen delen, maar hebben ook aandacht voor de problemen die zich in het land vandaag de dag voordoen.

De eerste doelstelling van de vzw is bekendheid geven aan cultuur uit Ethiopië. Dit kan door zelf evenementen te organiseren of door er via onze site over te informeren. We hopen daarenboven door middel van onze activiteiten bij te dragen tot een meer positieve waardering van andere culturen in een samenleving die diversiteit vaak als problematisch beschouwt. Via de info-site willen we nadrukkelijk ook activiteiten van andere organisaties aankondigen.

Daarnaast ondersteunen we met inkomsten uit onze activiteiten onder meer het project Trees for Farmers in Tigray, dat op een alternatieve manier een bijdrage aan de herbebossing van Noord-Ethiopië levert, door het planten van inheemse bomen in de buurt van huizen en akkers van de plattelandsbevolking, alsook in zogenaamde exclosures.

Advertenties
%d bloggers liken dit: